Waarom je https wil op je site

Google is al een tijdje de nadruk aan het leggen op het belang van HTTPS sites. En ook nu blijkt het belang want binnenkort zal Google Chrome een waarschuwing weergeven wanneer een bezoeker een gewone HTTP site bezoekt.

Google zegt dat HTTP sites onveilig zijn. Daaruit vloeit voort dat de HTTPS-websites beter scoren in de zoekresultaten dan de standaard HTTP-sites. Nu gaat Google nog een stapje verder en begin 2017 zal Google Chrome een waarschuwing weergeven wanneer een bezoeker een HTTP site bezoekt. Men wil dus absoluut voorrang geven aan de HTTPS sites en de gewone bezoeker ervan op de hoogte brengen dat z'n gegevens makkelijker te rapen vallen wanneer ze zo'n site bezoeken. Daarom wordt het bijna noodzakelijk je HTTP-site om te zetten in een HTTPS-site. 

Wat is HTTPS

HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure), is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een cliënt (browser) en server (webserver). Bij gebruik van HTTPS wordt de data versleuteld die wordt verstuurd. Hierdoor wordt het voor mensen met slechte bedoelingen erg moeilijk om de gegevens die verstuurd worden te achterhalen.

Natuurlijk wil dat niet automatisch zeggen dat een HTTP site onveilig is en gehackt zal worden. Het geeft enkel aan dat het risico om gegevens te achterhalen wanneer je een HTTP site bezoekt veel hoger is.

Ok, ik wil een HTTPS site, wat nu?

Om je site HTTPS te maken moet je een SSL certificaat installeren. Dit SSL certificaat is uniek uitgegeven per domeinnaam (www.jouwdomeinnaam.be) en is daarom niet te vervalsen. Het SSL protocol is het meest gebruikte veiligheidsprotocol op het internet. Met behulp van zo'n SSL-certificaat zijn browsers en servers in staat informatie eerst te versleutelen en bij aankomst weer te ontsleutelen. ​Zo kunnen hackers de informatie die ze onderscheppen niet ontrafelen gezien deze versleuteld is.

Een SSL Certificaat is erg belangrijk voor het imago van de website eigenaar. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen en dat hackers geen kans maken deze te weten te komen. Het maakt de website betrouwbaar en dit vertrouwen zal zorgen voor een snellere actie op de site (zie aankoop, transactie, invullen van gegevens, ...)

Wil jij er zeker van zijn dat je site niet afgestraft wordt in Google? Laat je site dan omzetten naar HTTPS, het kost slechts €99 inclusief installatie

Stuur een mailtje naar info@wbase.be of bel ons op 09 324 20 84.